Beställa bredband

Lidköping miljö och teknik bygger ut och ansvarar för själva bredbandsnätet, men är ingen tjänsteleverantör. Olika leverantörer av tjänster som bredband, tv och telefoni ansluter till nätet, sen kan du som kund välja vilken operatör och vilket avtal du vill ha. Du hittar information och alla tjänster på openbit.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Som villaägare i Lidköpings kommun har du en unik möjlighet att ansluta dig till vårt öppna stadsnät. När fastigheten är ansluten väljer du som fastighetsägare själv vilka tjänster just du vill ha. Gå in på Openbit.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att se vilka förutsättningar som gäller för just din adress.

När beställningen mottagits och bekräftats påbörjas arbetet med din anslutning. Du som fastighetsägare ansvarar för att gräva ner slang mellan ditt hus och den anslutningspunkten som vi anvisar ute i gatan. Fiberslang hämtas kostnadsfritt hos Lidköping miljö och teknik på Skogvaktarevägen 7C efter att du måttat ungefär hur lång slang du behöver. För anvisning om hur du gräver och förbereder för anslutning, kontakta Lidköping miljö och teknik via kommunens Kontaktcenter.

När du grävt ner fiberslangen på din tomt ska du kontakta Lidköping miljö och teknik som säkerställer att allt är klart, samt bokar tid för installation.

Vid installationen blåser Lidköping miljö och teknik, eller den entreprenör som vi samarbetar med, in fibern i den slang som du grävt ner samt monterar den utrustning som behövs för att fibern ska fungera. Sedan görs en funktionskontroll och sedan är det klart för dig som kund att beställa tjänster.

För bostadsrättsföreningar och ägare av hyresfastigheter är en anslutning till stadsnätet ett mycket bra alternativ. Med fiber in i varje lägenhet får alla lägenhetsinnehavare själva välja fritt bland tjänsteleverantörerna utan att föreningen binder upp sig i långa avtal eller drar på sig löpande kostnader. Om du är hyresgäst och intresserad av att köpa tjänster via oss kontaktar du din hyresvärd.

Är du fastighetsägare eller bostadsrättsförening och är intresserad av att ansluta din fastighet till stadsnätet i Lidköping går du in på Openbit.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och gör en intresseanmälan. Du kommer då bli kontaktad för att få en offert.

När avtal är tecknat påbörjar Lidköping miljö och teknik er leverans. Som fastighetsägare ansvarar man för att bygga ett så kallat fastighetsnät från den överlämningspunkt som avtalas till lägenheterna. För mer information kan du kontakta oss via kommunens Kontaktcenter.

När fastighetsnätet är klart monteras mediaomvandlare i respektive lägenhet som ansluter fastighetsnätet till stadsnätet. När detta är gjort är anslutningen klar och respektive lägenhetsinnehavare är fri att beställa de tjänster just den vill.

Är du företagare och vill ansluta din fastighet till stadsnätet i Lidköping går du in på Openbit.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och gör en intresseanmälan. Du kommer sedan bli kontaktad för att få en offert utifrån de förutsättningar som gäller för den aktuella fastigheten samt vilka tjänster du önskar. Har du specifika önskemål som exempelvis svartfiber eller transmissionstjänster kan även dessa tillhandahållas.

När avtalet tecknats påbörjar Lidköping miljö och teknik din leverans. Leveransen sker till en överenskommen överlämningspunkt i fastigheten. Observera att du som fastighetsägare ansvarar för att lägga slang på din egen tomt, vilket kan innebära grävning och asfaltering. Detta kan du utföra i egen regi, alternativt kan vi tillhandahålla även denna tjänst. Kontakta oss för mer information och prisuppgifter om så önskas.

När förberedelserna på fastigheten är slutförda blåser vi, eller den entreprenör som vi samarbetar med, in fibern till den överenskomna överlämningspunkten. Sedan ansvarar fastighetsägaren för byggnation av fastighetsnät.

Om du är företagare, hyr lokaler och är intresserad av tjänster via stadsnätet kontaktar du din hyresvärd.

För frågor som rör anslutningar för kommunala verksamheter såsom äldreboenden, pumpstationer och transformatorstationer kontakta Lidköpings Bredband via kontaktcenter på mejl kommun@lidkoping.se eller ring 0510-770000.

Medarbetare på Lidköping miljö och teknik svarar på era frågor, om ärendet är mer komplext ser vi till att boka ett möte angående ärendet.

Om du bor i ett område som är aktuellt för utbyggnad av fibernätet så kan du enkelt göra en intresseanmälan eller beställning för anslutning via Openbit Länk till annan webbplats..

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: limtab@lidkoping.se