Nu tar Lidköping miljö och teknik över återvinningsstationerna i kommunen

Ett barn ler mot kameran och håller olika förpackningar i handen.

Vid årsskiftet tog Lidköping miljö och teknik över ansvaret att samla in förpackningar från alla hushåll i Lidköping. Det första steget är att ta över alla återvinningsstationer i Lidköping.

Det är en förändring som inte kommer att vara speciellt märkbar för dig. Du sorterar dina föpackningar som vanligt och återvinningsstationerna kommer finnas kvar på samma platser med samma containrar.

Skillnaden är att det är till oss som invånarna vänder sig om de behöver göra en felanmälan att det behöver städas eller att det är överfulla behållare, säger Peter Wallström, tf Renhållningschef.

Här kan du läsa mer om var du hittar återvinningsstationerna i Lidköping och hur du gör en felanmälan:

Skyltar och kontaktuppgifter byts ut

Alla återvinningsstationer har fått nya skyltar med kontaktuppgifter och nya så kallade stationsnummer som används om du behöver göra en felanmälan till oss.

Vi kommer sköta tömning och städning av stationerna, så förändringen blir större för oss. Vi kommer också ansvara för kundtjänst och håller därför just nu på att byta skyltar med kontaktuppgifter på stationerna, fortsätter Peter Wallström.

Containrarna kommer inom kort få nya dekaler med sorteringsanvisningar och QR-koder för att göra en digital felanmälan.

Vintern och det kalla vädret gör det svårt för oss att byta klisterdekalerna med sorteringsanvisningar och kontaktuppgifter till FTI som idag sitter på containrarna. Så fort vädret blir mer gynnsamt kommer vi byta alla dekaler, säger Peter Wallström.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: limtab@lidkoping.se