Bibliotek

Biblioteket är till för alla och alla har rätt att ta del av bibliotekets tjänster. Stadsbiblioteket är modernt och tillgänglighetsanpassat. I hörsalen, Biblioteksscenen och på Bibliotekstorget, nedanför trappan, finns hörslinga.

Du vet väl att du kan låna e-böcker, filmer och ljudböcker via biblioteket?

Se och/eller lyssna på en film om utbudet på biblioteket

Cineasterna är en gratis filmstreamingtjänsten där du loggar in med person- eller lånekortsnummer och kan låna upp till 6 filmer per månad

Äppelhylla (punktskrift, taktil litteratur med mera) Skön- och faktalitteratur på lättläst svenska i olika läsnivåer – en hel hylla med lättläst böcker

Talböcker i form av cd-rom. Det finns särskilda spelare att låna

Legimus man registrerar sig som låntagare här på biblioteket och laddar sedan hem böckerna i appen Mycket större utbud av böcker än vanliga ljudböcker!

Libby vanliga e-böcker och ljudböcker. Man lånar med sitt lånekort och pinkod i appen Viddla. Det finns en app kopplad till en e-bokssida för att läsa och lyssna på böcker. Den heter Libby och finns att ladda ner från Appstore eller Play butik.
Välj Bibliotek Västra Skaraborg och logga in med lånekortsnummer eller personnummer samt din pinkod. Lånetid 28 dagar. Du kan låna 4 böcker samtidigt och max 16 böcker per månad.

Det finns också en tjänst där man kan läsa e-böcker och lyssna på ljudböcker på andra språk, Världens bibliotek.

Klicka här nedan för att komma direkt till Bibliotek för alla!

Läs mer om Bibliotek för alla - Lidköpings kommun (lidkoping.se)

Vill du kontakta biblioteket för frågor – telefon 0510 77 00 50

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: socialvalfard@lidkoping.se