Majgårdens äldreboende

Majgården ligger i hjärtat av Majåker, omgivet av villor och grönområden, tio minuters bilresa från innerstaden. Hos oss är dina behov och önskemål i centrum.

Telefonnummer till Majgården

Enhet A 0510-77 07 47
Enhet B 0510-77 07 98
Enhet C 0510-77 07 96
Enhet D 0510-77 07 39

Sjuksköterska 0510-77 07 97

Kontakt

Marita Stridh

Titel: Enhetschef

Tel: 0510770891

E-post: marita.stridh@lidkoping.se

Majgårdens äldreboende

Majgården är byggt i markplan och alla 40 lägenheter har egna uteplatser. Det finns även vackra innergårdar. På Majgården har alla avdelningar gemensamma utrymmen. Det finns lokal för hår- och fotvård samt träningsrum. Samlingssal med kök finns att låna för hyresgästerna. I närområdet finns fina promenadvägar, förskola, skola och kyrka.

Våra lägenheter

Lägenheterna är ljusa och består av ett eller två rum med kokmöjligheter och toalett med dusch. Lägenheterna är 37 eller 44 kvadratmeter. I lägenheterna finns en säng, resten av möbleringen väljer du själv. Ett grundutbud av Tv-kanaler ingår från Telia. Önskas fler kanaler tecknas eget bredbandsavtal med Telia. Trygghetslarm finns tillgängligt för dig som önskar detta.

Kost och måltider

Vi serverar dagligen tre huvudmål och två till tre mellanmål. Mat finns alltid att få och nattetid erbjuds mat för dig som har svårt att somna. Vi har eget kök med kockar alla dagar i veckan som lagar maten från grunden. Du bestämmer alltid själv om du vill äta tillsammans med andra eller i din egen lägenhet.

Aktiviteter

På Majgården anordnas aktiviteter som t ex bingo, sångstunder, gymnastik och temasamlingar. Vi försöker vara utomhus i våra trädgårdar och i närområdet så mycket som möjligt. Du som bor på Majgården väljer själv vilka aktiviteter du vill ta del av. På Majgården prioriteras små, vardagsnära aktiviteter utifrån de boendes intressen och dagsform. Under året anordnas musikunderhållningar och uppmärksammar årets högtider. Om du vill fira din födelsedag tillsammans med anhöriga är du välkommen att låna våra lokaler. Hårfrisör och fotvårdsterapeut kommer till oss med jämna mellanrum.

Vi som arbetar här

För din trygghet och säkerhet arbetar vår omvårdnadspersonal dygnet runt. Enhetschef för Majgården arbetar måndag till fredag. Sjuksköterskor finns tillgängliga dygnet runt och på plats dagtid måndag till fredag. Läkare från primärvården besöker Majgården en gång i veckan. Arbetsterapeut och sjukgymnast/fysioterapeut finns knutna till vårt boende. Personalen på Majgården erbjuds kontinuerlig fortbildning för att utvecklas i sina yrkesroller. Vi ser också över våra arbetsformer med jämna mellanrum, för att få en så bra verksamhet som möjligt.

Bra att känna till är att våra medarbetare använder mobiltelefonen som ett arbetsredskap.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: socialvalfard@lidkoping.se